Odmaknimo se na trenutak od shvaćanja jet skija kao isključivo adrenalinske aktivnosti namijenjene avanturistima i ljubiteljima brzine. Činjenica je da su vodeni skuteri posljednjih godina postali znatno pristupačniji - jer osim što su dostupni na bezbroj rental lokacija, već i prije odlaska na godišnji odmor vožnju jet skijem možete rezervirati online.

Aktivnost u kojoj će uživati svi članovi obitelji

Vjerujemo da vam je tijekom godišnjeg odmora jedna od najvažnijih stvari upravo način na koji ćete provesti svoje slobodno vrijeme. Naravno, podrazumijeva se da ćete dobar dio dana provesti na plaži, upijajući vitamin D i uživajući u zasluženom miru. No, što kada se zasitite ležanja na plaži? Ovdje kao jedan od idealnih izbora za razbibrigu nameću se upravo - vodeni skuteri! Ako se pitate zašto i kroz glavu vam prolazi nekoliko opcija koje su na prvi pogled “primjerenije”, dopustite da vam dokažemo suprotno.

Article image

Jednostavnost vožnje i sigurnost na najvišoj razini

Za razliku od brodova, jet ski je puno jednostavniji za vožnju i ne morate se brinuti, primjerice za to hoće li u nekoj uvali biti mjesta za sidrenje. Ovdje ćemo kao najveću prednost istaknuti jet ski safari - opciju koju nudi gotovo svaki rental centar. Safari vožnje funkcioniraju tako da u turi sudjeluje nekoliko vodenih skutera, koje predvodi vodič iz rental centra. Ovisno o vašim željama, ali i mogućnostima rental centra, jet ski možete voziti sami ili vas, ako postoji ta opcija, može voziti djelatnik s rente. U sklopu jet ski safarija, on će vas odvesti na neka od najljepših mjesta koja se nalaze u okolici. I dok neki imaju unaprijed određene lokacije koje ćete posjetiti, s velikim brojem iznajmljivača moći ćete se dogovoriti i posjetiti ona mjesta koja vi želite. No, uzmite u obzir da ipak udaljenost lokacija koje biste posjetili mora biti realna - odnosno, mora se uklopiti unutar vremenskog trajanja safarija (najčešće između 1 h 30 min i 2 h). Ovo je idealna opcija za obitelji s djecom, jer dok ih roditelji voze na jet skiju, najmlađi članovi obitelji mogu uživati u razgledu.

Article image

Osim ove opcije, vožnja jet skijem izvrstan je način i da se vaša obitelj zabavi na kraći vremenski period. 15, 20, 30 ili 45 min (naravno, opet ovisno o opcijama pojedinog rental centra), sasvim je dovoljno vremena da se cijela obitelj okuša u vožnji vodenog skutera. Naravno, imajte na umu da se najmlađi članovi na jet skiju uvijek mogu voziti sa svojim roditeljima, što je izvrstan način za stvaranje novih zajedničkih uspomena. Bogatu ponudu rental lokacija, kao i opcije najmova jet skija, pogledajte na 365.tours-u, prvom hrvatskom marketplaceu za booking outdoor aktivnosti. Osim na hrvatskoj obali, ovdje možete bookirati i aktivnosti na Cipru i biti sigurni da će vam godišnji odmor biti zabavan u baš svakom trenutku.

Dakle, ovo ljeto kada budete planirali godišnji odmor, svakako uključite vožnju jet skijem. Ta će avantura svim članovima obitelji zasigurno ostati u sjećanju kao nezaboravno iskustvo, a tko zna - možda vam se toliko svidi i postane novi najdraži način provođenja vremena tijekom ljetnih mjeseci.